У початок

Socar отримала у Болгарії ліцензію на торгівлю природним газом

Регулюючий орган комунального господарства Болгарії заявив у четвер, що він надав десятирічну ліцензію на торгівлю природним газом Socar Trading Gas & Power, дочірній компанії азербайджанської державної нафтогазової компанії Socar.

Як повідомляє Seenews, компанія також отримала регуляторне схвалення свого бізнес-плану на 2023-2027 роки, який передбачає роботу двох двонаправлених фізичних і віртуальних потоків газу, йдеться в повідомленні Комісії з питань енергетики та водного регулювання (КЕВР).

Socar Trading Gas & Power постачатиме природний газ по коридору «Німеччина-Східна Європа», а також між Болгарією й Італією. Також зможе закуповувати і зберігати природний газ.

Минулого місяця Socar відкрив офіс у столиці Болгарії Софії.

Довгострокова ліцензія забезпечує необхідну основу для участі компанії в кожному сегменті гуртового ринку, а також для розвитку та підтримки довгострокових і стратегічних проєктів.

Рішення EWRC прийнято після заяви, поданої Socar Trading Gas & Power на початку квітня.

Наприкінці минулого місяця Socar і оператори газотранспортних систем Болгарії, Румунії, Угорщини й Словаччини домовилися про спільну роботу для забезпечення постачань додаткових обсягів азербайджанського природного газу в регіон і Європейський Союз. Угода узгоджується з угодою між блоком і Азербайджаном щодо збільшення до 20 млрд кубометрів постачань каспійського газу в ЄС до 2027 року.

Азербайджан постачає природний газ у Європу через Південний газовий коридор, який включає Трансанатолійський газопровід (TANAP) до Туреччини й Трансадріатичний газопровід (TAP) з Греції через Албанію та Адріатичне море до Італії. Торік Азербайджан постачив 11,4 млрд кубометрів природного газу в Європу через TAP, згідно з даними, опублікованими Міністерством енергетики країни. Зараз Болгарія отримує 1 млрд кубометрів природного газу з Азербайджану через інтерконектор «Греція-Болгарія».

Socar має намір спочатку постачати до Болгарії 500 млн кубометрів газу, збільшивши цей обсяг до 1,5 млрд кубометрів до 2027 року, повідомляло раніше болгарське інформаційне видання Mediapool.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти