У початок

Знизили напруженість: трейдери збільшили пропозиції ДП у гурті

Також є російською мовою

Після вчорашньої «паузи» кількість пропозицій дизельного палива на крупногуртовому ринку 28 липня збільшилася, але обсяги, як і раніше, залишаються обмеженими. Про це свідчать результати цінових моніторингів Консалтинговою групою «А-95».

Зокрема, після майже тижневого затишшя почала торгувати «Укртатнафта», пропонуючи ресурс із відвантаженням з заводу за ціною 30 400/т (25,21 грн/л). Нагадаємо, брак пропозицій Кременчука було пов'язано з виконанням поточних договорів, зокрема й щодо постачань на адресу залізниці. Втім, повною мірою ситуація повинна розрядитися з 1 серпня, коли очікується вихід заводу на максимальні оберти з переробки сировини – 14 тис. т/добу.

Компанію «Укртатнафті» на ринку сьогодні склали її контрактотримачі – «Альянс Енерго Трейд» і «Арстак», пропонуючи заводський дизель за ціною 30 000 грн/т і 29 800 грн/т відповідно.

Тим часом нижню цінову планку встановив «Гранд Петрол», виставивши на Коростені литовський продукт вагонними нормами за ціною 29 500 грн/т і цей же ресурс – у Броварах за 29 900 грн/т.

Ціни на дрібногуртові партії дизельного пального, за даними «А-95», залишилися на вчорашньому рівні. Вартість ресурсу в Коростені коливалася в межах 24,80-25,10 грн/л, а в Новограді мозирський ресурс пропонували за 24,90-24,95 грн/л.

У столичному регіоні основні пропозиції сьогодні були в діапазоні 25,10-25,20 грн/л. При цьому за 25,00 грн/л можна було купити білоруське ДП у «Алпен трейда» і компанії «Теміртранс-Захід».

Трейдери очікують, що напруженість із наповненням ринку ДП повинна зійти геть під кінець липня-початок серпня. Зокрема, морське постачання Coral Energy обсягом 30 тис. т іспанського дизельного пального переноситься на 2 серпня, хоча ще вчора трейдери запевняли, що танкер зайде в порт Миколаєва вже сьогодні.

Крім того, 30 липня компанія ОККО очікує постачання невеликої партії (6 тис. т) індійського дизеля на свою перевалку в порт Херсона, а через тиждень морський ресурс отримає й «Укртатнафта».

Але поки що на півдні єдину пропозицію великого опту озвучує компанія «Фідея», збираючи заявки за ціною 28 400 грн/т з постачанням на початку наступного місяця.

Варто зазначити, що до серпневого номіналу за терм-контрактами від Білоруської нафтової компанії додасться ще 30% липневих постачань, які не було виконано через ремонт на Мозирському НПЗ.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти