У початок

Sinopec увійшла до учасників угоди навколо сингапурського НПЗ

Китайська Sinopec входить у число учасників угоди навколо легендарного нафтопереробного заводу Bukom («Буком») Shell Plc у Сингапурі, активу, який компанія виставила на продаж у рамках модернізації свого нафтопереробного й хімічного бізнесу. Про це пише Bloomberg.

Джерела, знайомі з внутрішніми справами Sinopec, розповіли, що китайський нафтопереробний гігант зацікавлений у Bukom через вплив, який він може забезпечити на сингапурському ринку – азіатському центрі ціноутворення, торгівлі й розподілу нафтопродуктів №1, таких як бензин і дизельне пальне.

Представник Sinopec відмовився від коментарів. Представник Shell сказав, що компанія ініціювала стратегічний перегляд своїх енергетичних і хімічних активів Bukom та острові Джуронг у Сингапурі.

Зі слів джерел, безпосередньо знайомих з переглядом, обговорення із зацікавленими сторонами перебувають на попередніх стадіях, і Shell ще належить ухвалити остаточне рішення про долю активів.

За інформацією видання, нафтопереробний завод може бути продано за символічну плату, хоча покупець візьме на себе зобов'язання заводу, включаючи можливі податки на викиди вуглецю, які можуть перевищити $1 млрд. Sinopec, а також інша компанія, яка отримала докладну інформацію про структуру ціноутворення, заявили, що є побоювання щодо рівня невизначеності й ризику, пов'язаних із вуглецевим компонентом.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти