У початок

Шо, знову?: «Укрзалізниця» на межі зупинки через брак пального (документ)

Також є російською мовою

Рух вантажних поїздів «Укрзалізниці» під загрозою повної зупинки через брак дизельного палива для роботи локомотивів. Про це йдеться в листі глави департаменту управління рухом залізниці Олександра Ткаченка, адресованому главі ЦЗВ і членам правління підприємства. Текст документа має enkorr.

«Станом на 30 червня на регіональних філіях АТ «Укрзалізниця» залишені на станційних коліях з причини відсутності локомотивів 59 вантажних поїздів; відставлено в резерв управління залізниці через брак пального 38 магістральних і 85 маневрових тепловозів, і динаміка приросту залишених поїздів і відставлених у резерв тепловозів через дефіцит пального зростає в геометричній прогресії», – йдеться в документі.

У ньому наголошується, що тільки з 30 червня збитки від простоїв вагонів складають 7,9 млн грн на добу. При цьому станом на кінець дня 29 червня залишки пального по станції «Покровськ» становили 30,8 т, на ст. «Пологи» – 8 т, на ст. «Коростень» – 49 т, на ст. «Ковель» – 8 т, на ст. «Чернівці» – 15 т. Склад ТНТС депо «Волноваха» резерву пального не має взагалі.

«З огляду на відсутність інформації щодо подальших планів наливу для ТНТС АТ УЗ, прошу вжити невідкладних заходів щодо забезпечення паливом, в іншому разі реальний стан із забезпеченням ПММ загрожує повним зупиненням Івано-Франківської, Рівненської дирекцій Львівської регіональної філії, стику Комиш-Зоря Придніпровської регіональної філії», – йдеться в листі глави департаменту управління рухом залізниці.

Відзначимо, це другий випадок недостатнього забезпечення дизельним паливом залізниці за останні кілька місяців. Попередня криза був відзначений 19 квітня. Тоді «Укрзалізниця» повідомила, що має запас дизельного пального на чотири доби.

22 квітня філія «Центр забезпечення виробництва» провела екстрений тендер на закупівлю 50 тис. т дизельного пального за прискореною переговорною процедурою. У двох конкурсах, кожен з яких передбачає закупівлю 10 тис. т ДП, перемогла компанія з орбіти «Трейд Коммодіті» з ціною 26 890 і 26 990 грн/т. Ще по 10 тис. т ресурсу постачать «Анвітрейд» (26 890 грн/т), «Альянс Енерго Трейд» (27 120 грн/т) і компанія з групи «Приват» «Оіл-трейд 2018» (26 890 грн/т ).

«Укрзалізниця» – найбільший споживач ДП в Україні. Річна потреба становить 300-350 тис. т.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти