У початок

Shell зможе видобувати газ на родовищі у Північному морі

Дочірнє підприємство компанії Shell відновлює роботу на родовищі Pierce у британській частині Північного моря й після реконструкції платформи тепер зможе видобувати там не лише нафту, а й газ, випливає з прес-релізу Shell.

«Shell U.K., дочірня компанія Shell plc, завершила поновлення робіт на родовищі Pierce в центральній частині Північного моря у Великобританії після значної модернізації, що дозволила добувати газ після того, як протягом багатьох років на родовищі видобувалася тільки нафта. Pierce – спільне підприємство компаній Shell ( оператор, 92,52%) та Ithaca Energy (UK) Limited (7,48%)», – йдеться в повідомленні.

Очікується, що піковий обсяг видобутку досягне 30 тис. барелів нафтового еквівалента на день, що більш ніж удвічі перевищує обсяг видобутку до реконструкції, причому газу видобуватиметься більше, ніж нафти.

Газ прямуватиме підводними трубопроводами, які було прокладено для цього, а нафта, як і раніше, транспортуватиметься танкерами.

Для проведення реконструкції компанія припинила видобуток у жовтні 2021 року. Плавуча платформа провела півроку у сухому доці, де її було переобладнано під видобуток газу, який раніше не використовувався і закачувався у пласт.

Shell – британо-нідерландський нафтогазовий концерн, який займається видобутком, переробкою і маркетингом вуглеводнів більш ніж у 70 країнах. Штаб-квартиру розташовано в Гаазі (Нідерланди).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти