У початок

Shell відновила відвантаження СПГ з плавучого заводу Prelude після простою через страйк

Англо-голландська Shell відновила відвантаження скрапленого природного газу (СПГ) з плавучого заводу Prelude (його потужність — 3,6 млн т на рік), розташованого біля узбережжя Австралії. Про це йдеться у повідомлені компанії, передає «Інтерфакс».

Виробництво й відвантаження СПГ було зупинено в липні через страйк співробітників, які виступають за підвищення заробітної плати.

Принципової угоди з профспілками було досягнуто 23 серпня, зараз її підтримує більшість співробітників, і очікується, що угода набуде чинності на початку жовтня 2022 року.

Shell ввела в експлуатацію Prelude – гігантський плавучий термінал біля берегів Австралії – у червні 2019 року після численних відтермінувань через зростання витрат, технічних проблем і міркувань безпеки. Відтоді роботу заводу кілька разів зупиняли, зокрема через проблеми з енергопостачанням.

Довжина платформи Prelude складає 488 метрів, на ній може працювати до 300 чоловік. Shell планувала запустити кілька таких суден для розробки складних морських родовищ газу, проте швидко відмовилася від цієї ідеї, оскільки витрати на перший проєкт суттєво перевершили очікування компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти