У початок

Shell спише активи у росії на 5 мільярдів доларів

Нафтогазовий гігант Shell спише до 5 млрд доларів після свого рішення вийти з рф — ця сума вища, ніж повідомлялося раніше. Про це пише Reuters із посиланням на заяву компанії.

Втрати від знецінення активів після сплати податків на суму від 4 до 5 млрд доларів у першому кварталі не вплинуть на прибуток компанії, заявили в Shell.

Раніше повідомлялося, що компанія спише активи у росії майже на $3,5 мільярда.

«Початок 2022 року ознаменувався одним із найбільш бурхливих періодів за десятиліття для нафтогазової промисловості, оскільки західні компанії, включаючи Shell, заявили про вихід із росії, розірвавши торгові зв’язки і згортаючи спільні підприємства після вторгнення рф в Україну.

Shell заявила, що вийде з усіх своїх російських операцій, включаючи великий завод зі скрапленого природного газу на півострові Сахалін, а також припинить діяльність з торгівлі нафтою», — нагадує агентство.

Нафтогазовий гігант Shell повністю зупиняє купівлю нафти з росії на спотовому ринку, а також працює над тим, аби повністю виключити російську нафту з постачань.

Також компанія поетапно вилучатиме нафтопродукти, трубопровідний газ і СПГ з російського ринку. Тобто фактично згорне мережу АЗС в країні-агресорі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти