У початок

Shell попереджає про зниження прибутку підрозділу Integrated Gas у II кварталі

Британо-нідерландська нафтогазова компанія Shell попередила, що прибуток її підрозділу Integrated Gas у другому кварталі 2023 року буде суттєво нижчим, ніж у першому, у зв'язку з сезонними чинниками й меншою кількістю можливостей для оптимізації витрат, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Згідно з попередніми оцінками Shell, виробництво в підрозділі, що займається зокрема випуском СПГ, минулого кварталу склало 950-990 тис. барелів нафтового еквівалента на добу (б.н.е./добу) порівняно з 970 тис. б.н.е./добу у першому кварталі.

Виробництво СПГ, як очікується, склало 6,9-7,3 млн тонн проти 7,2 млн тонн у січні-березні.

Сукупний обсяг видобутку в сегменті upstream, за оцінками Shell, зменшився до 1,65-1,75 млн б.н.е./добу з 1,877 млн б.н.е./добу у січні-березні. Скорочення видобутку в компанії пояснюють плановим закриттям видобувних підприємств, зокрема у Мексиканській затоці, Норвегії, Малайзії й Бразилії, на технічне обслуговування.

Компанія, як очікується, зафіксує списання обсягом $3 млрд у другому кварталі через підвищення на 1 процентний пункт ставки дисконтування, що використовується для оцінки знецінення активів.

Акції Shell втрачають у ціні 0,2% під час торгів у Лондоні у п'ятницю. З початку поточного року їхня вартість зменшилася на 2,8%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти