У початок

Shell почала виведення своїх працівників із росії

Британська нафтогазова компанія Shell ініціювала виведення своїх працівників із рф, зокрема тих, хто працював на спільному підприємстві компанії з російським «газпромом». Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на свої джерела.

За даними агентства, компанія почала виводити персонал зі своїх спільних підприємств із «газпромом», «просуваючись далі в реалізації планів виходу з інвестиційної діяльності [у росії] у відповідь на ситуацію в Україні».

Крім того, за словами співрозмовників Bloomberg, минулими вихідними десятки співробітників Shell, які працювали на нафтогазовому проекті «сахалін-2», було звільнено із подальшим переміщенням на роботу в інші проєкти.

За даними агентства, опублікованими раніше, у Shell є як мінімум два довгострокових контракти з «газпромом». На них припадає 1,5% обсягів газу, які російська компанія постачає на рік ключовим іноземним клієнтам.

28 лютого Shell оголосила про вихід із усіх спільних проєктів із рф, включаючи «північний потік-2» (10% акцій) і проєкт «сахалін-2» з виробництва СПГ (27,5% акцій), а 8 березня повідомила про намір «розпочати поетапну відмову від російських нафтопродуктів, трубопровідного газу і СПГ». Компанія припинила купувати російську сиру нафту на спотовому ринку й не продовжувала довгострокових нафтових контрактів із російськими постачальниками. Як зазначається у документі, це може бути зроблено «лише за прямою вказівкою уряду» Великої Британії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти