У початок

Ціни на нафту помірно зростають після падіння на 5% напередодні

Нафтові котирування помірно підвищуються вранці в середу після падіння до мінімуму протягом тижня напередодні.

Вартість червневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures  на 8:15 кск становить $108,23 за барель, що на $0,98 (0,91%) вище за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у вівторок ці контракти здешевшали на $5,91 (5,2%), до $107,25 за барель, передає «Інтерфакс-Україна».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на травень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $103,38 за барель, що на $0,82 (0,8%) вище за підсумкове значення попередньої сесії. Напередодні вартість цих контрактів впала на $5,65 (5,2%), до $102,56 за барель.

На думку аналітиків, на учасників ринку в понеділок негативний вплив чинив долар, що зміцнюється. Дорогий долар призводить до ще більшого здорожчання нафти для трейдерів, які користуються іншими валютами. «Керівники ФРС США зберігають «яструбиний» настрій, сигналізуючи про те, що долар може зміцнитися ще більше цього року», — написали аналітики StoneX.

Крім того, зниження прогнозу глобального економічного зростання у 2022 році, наданого МВФ, також позначилося на очікуваннях енергетичного ринку щодо попиту на тлі прогнозів підвищення інфляції і підйому цін на нафту, зазначив експерт CMC Markets UK Майкл Хьюсон.

Трейдери аналізують дані про тижневу зміну паливних резервів у США, надані Американським інститутом нафти (API). На тижні, що завершився 15 квітня, запаси нафти в країні впали на 4,5 млн барелів, запаси бензину — зросли на 2,9 млн бар. і дистилятів – зменшилися на 1,7 млн ​​бар.. Нафтові резерви в Кушінгу (штат Оклахома), де зберігається нафту, що торгується на NYMEX, збільшилися на 93 тис. бар..

Ринок чекає на публікацію офіційних даних про запаси Міністерством енергетики США в середу о 17:30. Експерти S&P Global Commodity Insights очікують збільшення резервів сирої нафти на 2,2 млн бар. і зниження запасів бензину й дистилятів на 1,2 млн бар. і 1 млн бар. відповідно.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти