У початок

Мережа Мotto проігнорувала питання про свою діяльність

Також є російською мовою

Мережа автозаправних станцій Мotto не відповіла на питання enkorr про свою діяльність, які було відправлено керівнику мережі Олександру Коротецькому.

Enkorr публікує список цих питань, можливо, це дасть змогу ознайомитися з ними менеджменту і акціонерам мережі.

1. Які юридичні особи входять у групу компаній Мotto і яка їхня спеціалізація?

2. Хто є акціонерами мережі Мotto? Як влаштована корпоративна структура управління компанією?

3. Який обсяг реалізації нафтопродуктів за марками мережею Мotto в 2019-2020 роках?

4. Де мережа придбаває нафтопродукти? Вкажіть перелік постачальників або виробників з орієнтовними обсягами.

5. Згідно з відкритими даними реєстру судових справ, розслідування Нацполіції встановило, що Мotto закуповує компоненти палива на міні-НПЗ у Мерефі й змішує їх на нафтобазі в Кременчуці. На цей час ця схема функціонує? Якому класу якості відповідає вироблене таким чином пальне?

6. За розрахунками Консалтингової групи «А-95», у січні-лютому 2021 року мережа Мotto торгувала нафтопродуктами з негативною рентабельністю. У чому секрет такого ціноутворення?

7. Розрахунки показують, що роздрібна торгівля скрапленим газом у мережі Мotto здійснюється з позитивною маржею, а дизельним пальним і бензином – з негативною. У чому різниця в ціноутворенні на ці категорії палива?

Довідка enkorr

Мережа АЗС Мotto складається з кількох частин, найбільшою з яких є мережа з 63 станцій, що раніше входили в мережу «БРСМ-Нафта». Вони належать екс-міністру енергетики Едуарду Ставицькому після поділу бізнесу «БРСМ» з другим акціонером, Андрієм Бібою, в 2018 році. Також мережа орендує у WOG її низьколіквідні станції. У Мotto входять і АЗС, що належать Олексію Костяку, який курирує газовий бізнес мережі. В останні роки Мotto активно орендує заправки. На сьогодні мережа нараховує 158 АЗС і позиціонується серед дискаунтерів з мінімальним рівнем цін. Компанія закуповує нафтопродукти для роздрібної реалізації на внутрішньому ринку, проте точно джерела поставок невідомі. У 2020 році Національна поліція викрила Мotto в продажу фальсифікату з міні-НПЗ в Мерефі. Також відомо про неодноразові претензії податкових та інших органів до діяльності цього оператора.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти