У початок

Середньодобовий видобуток газу в Україні наростили на 2,4%

Українські компанії наростили середньодобовий видобуток газу у І кварталі на 2,4%. Про це повідомляє Асоціація газовидобувних компаній України на своїй сторінці у мережі Facebook.

Як зазначають в асоціації, зростання видобутку газу за січень-березень 2024 року відбулося порівняно з аналогічним періодом минулого року.

«Тенденцію до зростання формують державні підприємства. Зокрема «Укргазвидобування» за п’ять місяців перевищило торішні показники видобутку на 10%», – повідомляє прес-служба асоціації.

«Державні й приватні компанії продовжують інвестувати в сектор. Доказом цьому є активна робота бурових верстатів та кількість закладених свердловин: 224 – за два роки повномасштабної війни. Робимо все для того, щоб наступну зиму забезпечити Україну і українців власним газом», – зазначив виконавчий директор Асоціації Артем Петренко під час презентації «Summer Outlooks: оцінка готовності до ризиків в електроенергетиці та газовому секторі від DiXi Group».

Як писав раніше enkorr, сумарний видобуток газу державними компаніями «Укргазвидобування» і «Укрнафта» 2024 року зросте до 15 млрд кубометрів.

Нагадаємо, «Укрнафта» торік видобула 1,41 млн тонн нафти з конденсатом і 1,1 млрд кубометрів газу, природного й нафтового.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти