У початок

«Сенс-Д» заплатив 15 млн. грн ренти за півроку

Також є російською мовою

ТОВ «Сенс-Д», яке розпочало розробку Бобрицької нафтогазоносної площі в серпні 2020 р., за півроку своєї діяльності заплатило до місцевого бюджету 15 млн грн рентних платежів, повідомили enkorr у компанії.

Бобрицька площа (12,9 кв. км), яку розробляє компанія, знаходиться на території Великобудищанського ОТГ колишнього Гадяцького, а нині Миргородського району Полтавської області. Спецдозвіл № 4922 на її розробку було видано в 2018 р..

«Ми отримали ліцензію в 2018 році й відразу ж зайнялися 3-Д сейсмологічними дослідженнями, завдяки яким оперативно отримали всю необхідну геологічну інформацію. У червні 2019 року розпочато буріння першої свердловини, в квітні 2020-го, тобто рік тому - другої. Проєктна глибина обох – 4 300 м», – зазначив директор «Сенс-Д» Сергій Ворона.

Він підкреслив, що з моменту отримання ліцензії на родовище без інфраструктури до початку подачі продукції в газотранспортну систему минуло менше двох років.

Самі свердловини, відзначають у компанії, пробурено практично одночасно з дотриманням усіх екологічних стандартів, з метою раціонального природокористування. Буріння виконано безамбарним методом із вивезенням бурового шламу для подальшої утилізації. Паралельно було побудовано установку комплексної підготовки нафти і газу й прокладено шлейф для подачі газу в газотранспортну систему.

Крім того, за словами Сергія Ворони, в короткі терміни було побудовано всю необхідну інфраструктуру й підведено комунікації, починаючи від ліній електропередач і закінчуючи дорогами.

«Усі роботи було проведено силами українських підрядників, – додають у «Сенс-Д», – а потрібні для цього матеріали придбано в українських виробників. Наприклад, буріння свердловин здійснювала лідер вітчизняних буровиків полтавська компанія «Укрбурсервіс», труби було закуплено на Дніпровському трубному заводі, і так – по всіх позиціях».

У компанії також відзначають, що для них дуже важливий аспект соціальної відповідальності бізнесу. Тому ТОВ «Сенс-Д» виступає надійним партнером Великобудищанської ОТГ, облаштовуючи місцеву інфраструктуру.

«Залучаючи до роботи місцевих підрядників, – додає С.Ворона, – ми відновили дамбу-місток на річці Псьол, відремонтували 3 км дороги в селі Бобрику і проклали дорогу від Бобрика до села Плішивець. А також, що особисто я вважаю вкрай важливим, підтримуємо сільські школи й місцеву футбольну команду».

Нагадаємо, з 1 січня 2018 року набрав чинності закон про спрямування 5% ренти від видобутку вуглеводнів у місцеві бюджети.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти