У початок

СБУ викрила співробітників «Укргазвидобування» на розкраданні метанолу (фото)

На Полтавщині СБУ викрила злочинну групу, яка системно розкрадала власність державного підприємства і нанесла збитки державі в особливо великих розмірах. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому управлінням СБУ в Полтавській області на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Служба безпеки України викрила і затримала на гарячому групу осіб з числа співробітників полтавської філії АТ «Укргазвидобування», які на системній основі розкрадали в особливо великих розмірах метанол – речовину, що використовується для забезпечення належного функціонування газових свердловин», – повідомляють в СБУ.

Як зазначають у прес-службі управління СБУ Полтавщини, керівництво одного зі структурних підрозділів полтавської філії АТ «Укргазвидобування» разом з підлеглими систематично зливали зазначену рідину в резервуари, маючи на меті подальшу її реалізацію на чорному ринку. Така протиправна діяльність створювала передумови до припинення функціонування і пошкодження окремих газових свердловин, що могло нанести державі багатомільйонні збитки.

Наразі проводяться невідкладні слідчі дії, обшуки й допити з метою визначення рольової участі кожного з учасників злочинної групи і затримання їх у порядку ст.208 КПК України.

Згідно з повідомленням, одного з фігурантів уже затримано в порядку ст.208 КПК України, йому оголошено про підозру за ч.4 ст.191 КК України: привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем.

Заходи із викриття і документування протиправної діяльності здійснювалися УСБУ в Полтавській області спільно зі слідчими ГУ НП в Полтавській області під процесуальним керівництвом Полтавської окружної прокуратури.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти