У початок

Саудівська Аравія в жовтні знизить ціни на нафту

Саудівська держкомпанія Saudi Aramco в жовтні 2022 року знизить ціни на нафту, що експортується, для покупців з усіх регіонів за винятком США.

Вартість основного сорту Arab Light, що постачається в Азію, зменшиться на $3,95 за барель. У результаті він коштуватиме на $5,85 за барель більше, ніж кошик нафти Омана й Дубая. Інші сорти здешевшають на $3-4,5 за барель, передає «Інтерфакс-Україна».

Для клієнтів із Північно-Західної Європи і країн Середземномор'я ціни практично на всі марки саудівської нафти буде зменшено на $2 за барель.

Тим часом паливо, що експортується в США, здорожчає на $0,5 за барель. Не зміниться тільки ціна на Arab Light, вона, як і раніше, буде на $6,15 за барель вище за котирування бенчмарку Argus Sour Crude Index.

Раніше повідомлялося, що міністри фінансів країн «Великої сімки» (G7), до якої входять Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, Франція, Японія й США, на зустрічі 2 вересня домовились про запровадження граничних цін на нафту з росії, цей процес планується завершити до 5 грудня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти