У початок

Саудівська Аравія може знизити серпневі ціни на нафту для Азії

Найбільший експортер нафти Саудівська Аравія у серпні може знизити ціни на сорти сирої нафти, які вона продає в Азію, відстежуючи слабкість на Близькому Сході в Дубаї, повідомили Reuters торгові джерела. Це вже друге поспіль зниження цін для азійського ринку.

Потенційне зниження цін для Азії, на яку припадає близько 80% експорту нафти Саудівської Аравії, підкреслює тиск, з яким стикаються виробники ОПЕК, оскільки пропозиція не з ОПЕК продовжує зростати, а світова економіка має справу із зустрічними вітрами.

Чотири джерела на азійських нафтопереробних заводах (НПЗ) повідомили в опитуванні Reuters, що офіційна ціна продажу (OSP) основної арабської легкої сирої нафти, проданої в Азію в серпні, може впасти на 60-80 центів за барель з липня, можливо, до найнижчого рівня з квітня.

Респонденти очікують дещо більшого зниження цін на більш важкі сорти, Arab Medium і Arab Heavy, ніж Arab Light через покращення постачань з Мексики й Канади.

Порівняно вищі ціни на саудівську нафту спонукали нафтопереробників у Китаї скоротити імпорт із Саудівської Аравії третій місяць поспіль у липні.

Очікується, що потенційне зниження цін у серпні відстежуватиме скорочення місячних цінових спредів Дубая на 85 центів цього місяця з травня, що є ознакою скорочення пропозиції. Беквордація означає вищі швидкі ціни, ніж ті, які будуть у наступні місяці.

Глобальні ф’ючерси на нафту підтримали скорочення ОПЕК+ і пік літнього попиту в Північній півкулі, що, як очікується, призведе до дефіциту пропозиції в цьому кварталі, хоча аналітики очікують, що більше пропозицій надходитиме від виробників, які не входять в ОПЕК, в Америці.

Згідно з даними LSEG, середня маржа на комплексному НПЗ у Сингапурі, який є лідером для азійських нафтопереробників, стабілізувалася на рівні $3,62 за барель за останні 15 днів після падіння протягом двох місяців поспіль. Саудівська сира нафта OSP зазвичай випускається приблизно п’ятого числа кожного місяця і встановлює тенденцію для цін в Ірані, Кувейті й Іраку, впливаючи на близько 9 млн барелів на день (б/д) сирої нафти, що прямує в Азію.

Державний нафтовий гігант Saudi Aramco встановлює ціни на нафту на основі рекомендацій клієнтів і після розрахунку зміни вартості своєї нафти за останній місяць на основі видобутку й цін на продукцію.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти