У початок

Bloomberg: слідом за нафтою росія створює «тіньовий флот» для СПГ

росія створила «тіньовий флот» для транспортування своєї нафти по всьому світу, і з'являються нові докази того, що москва почала використовувати ті самі методи перевезення СПГ. Про це пише Bloomberg.

Так, в останні три місяці право власності на вісім суден було передано маловідомим компаніям у Дубаї. Чотири з цих суден мають льодовий клас і вже отримали дозвіл від москви на плавання в арктичних водах росії цього літа.

Ці дії нагадують створення «тіньового флоту» для перевезення нафти, наголосили в агентстві. Для цього використовуються непрозорі компанії й судна, які зазвичай уже мали бути списані.

У спеціалізованій галузі з виробництва СПГ, яка значно менша за ринок нафти, незвичайно бачити, що невідомі компанії закуповують спеціалізовані судна-перевізники, які можуть коштувати сотні мільйонів доларів. Принаймні страховики трьох танкерів також зареєстровані як «невідомі» у базі даних Міжнародної морської організації. Це ще одна характеристика кораблів, що належать «тіньовому флоту».

«Є кілька ознак, що вказують на зусилля росії зі створення «тіньового флоту» для виробництва СПГ, – сказав засновник Арктичного інституту, аналітичного центру у Вашингтоні Мальті Хамперт. – Купівля старих авіаносців, передача кораблів льодового класу дубайської компанії й рекордна кількість дозволів на транзит Північним морським шляхом – все це свідчить про те, що частини «головоломки тіньового флоту» поступово складаються в єдину картину».

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти