У початок

Saudi Aramco з Hyundai побудують ГПЗ у Джафурі вартістю $2,4 млрд

Південнокорейська Hyundai Engineering and Construction і Hyundai Engineering підписали контракт на $2,4 млрд з нафтовим гігантом Saudi Aramco на будівництво газопереробного заводу (ГПЗ), повідомляє GulfBusiness.

Угоду було підписано 23 жовтня в Ер-Ріяді на церемонії з нагоди 50-річчя будівельної співпраці між двома країнами, за участю президента Південної Кореї Юн Сук Йоля в рамках його державного візиту до королівства.

Два будівельники, дочірні компанії Hyundai Motor Group, працювали над першою фазою проєкту газопереробних потужностей Aramco Jafurah після виграшу замовлення 2021 року, йдеться в заяві Hyundai, яка підтверджує підписання контракту на $2,4 млрд на другу фазу.

Джафура – найбільше у Саудівській Аравії родовище нетрадиційного ненафтового супутнього газу із запасами, оціненими в 200 трлн кубічних футів (5,7 трлн кубічних метрів) сирого газу. Aramco заявила, що на 2030 рік щоденний видобуток може досягти близько 2 млрд кубічних футів.

Державна Korea National Oil також уклала угоду про зберігання з Aramco під час візиту Юна, яка дозволяє саудівській компанії зберігати 5,3 млн барелів нафти в резервних об’єктах Південної Кореї в порту «Ульсан» протягом п’яти років.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти