У початок

Saudi Aramco викупить 10% акцій китайської нафтохімічної Rongsheng Petrochemical

Saudi Aramco підписала угоду про придбання 10% акцій китайської нафтохімічної Rongsheng Petrochemical Co.. Про це з посиланням на повідомлення держкомпанії Саудівської Аравії пише «Інтерфакс-Україна».

Сума угоди – $3,6 млрд (24,6 млрд юанів). Очікується, що її буде закрито до кінця 2023 року, після схвалення всіма регулюючими органами.

Угода також передбачає, що Aramco постачатиме на адресу дочірньої компанії Rongsheng – Zhejiang Petroleum and Chemical Co. Ltd (ZPC) – 480 тис. барелів аравійської нафти на добу.

Rongsheng Petrochemical Co., Ltd - одна з провідних нафтохімічних компаній Китаю. Компанія володіє контрольним пакетом акцій у ZPC, що управляє найбільшим у Китаї нафтохімічним комплексом, здатним переробляти 800 тис. барелів нафти на добу й виробляти 4,2 млн тонн етилену на рік.

Раніше повідомлялося, що спільне підприємство Saudi Aramco (30%), Norinco Group (51%) і Panjin Xincheng Industrial Group (19%) – Huajin Aramco Petrochemical Company (HAPCO) – до 2026 року побудує в китайському місті Паньцзінь нафтохімічний комплекс виробничою потужністю 65 млн тонн етилену й 2 млн тонн параксилолу на рік. У релізі Aramco зазначається, що партнерство з Rongsheng і HAPCO дозволить Aramco постачати загалом 690 тис. барелів нафти на добу на активи з високою хімічною конверсією.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти