У початок

По-новому: «Укрнафта» виставила на завтрашній аукціон 9 тис. т СВГ

ПАТ «Укрнафта» на аукціон 28 березня, який відбудеться на Українській енергетичній біржі, виставило 9 062 т скрапленого газу, повідомили enkorr учасники ринку.

Зокрема пропонується 5 663 т з відвантаженням з 29 березня по 5 квітня і 3 399 т — із 1 по 30 квітня. Стартову ціну встановлено на рівні 33 646,48 грн/т.  

Як відомо, Кабінет міністрів України своїм рішенням скасував  обов’язкові аукціони з продажу нафти, газового конденсату і скрапленого газу компаніями, контрольний пакет яких належить державі.

Проте джерело enkorr в «Укрнафті» повідомило, що компанія продовжуватиме спотову реалізацію на біржових торгах і поки не розглядає роботу за довгостроковими контрактами. «Основне, що наразі для нас змінилось, — встановлення стартової ціни. Тепер вона буде формуватися з ціни попередніх торгів, а не Аукціоним комітетом, як то було раніше», — сказав співрозмовник в «Укрнафті». 

Нагадаємо, на аукціоні «Укрнафти» 23 березня ціна на скраплений газ склала 33 646 грн/т, що відповідає стартовій ціні аноносованих торгів на завтра.

«Для нас стартова ціна на аукціонах ніколи нічого не значила, ми орієнтуємось лише на ринок», — прокоментував зміни один із трейдерів. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти