У початок

Saudi Aramco постачить повний обсяг нафти на НПЗ у Північній Азії

Компанія Saudi Aramco повідомила принаймні п’ятьох північноазіатських покупців про те, що вона постачає повні контрактні обсяги сирої нафти в жовтні, зазначили в понеділок обізнані джерела, незважаючи на подовжене добровільне скорочення видобутку Саудівською Аравією.

Як повідомляє Reuters, найбільший світовий експортер нафти минулого тижня заявив, що продовжить одностороннє скорочення на 1 млн барелів на день (б/д) до кінця року, піднявши базову ціну на нафту Brent вище за $90 за барель уперше цього року.

Але Saudi Aramco підняла жовтневу офіційну ціну продажу своєї легкої нафти Arab Light менше, ніж очікувалося, – на 10 центів порівняно з попереднім місяцем.

Китайські нафтопереробні підприємства зберегли загальні номіновані обсяги в жовтні на тому ж рівні, що й у вересні, на рівні близько 50 млн барелів, повідомили три торгові джерела.

«Незважаючи на помірне підвищення цін, саудівська нафта залишається дорожчою за іншу сиру нафту. Але оскільки нафтопереробники пов’язані умовами контракту, вони не завжди можуть вимагати менших постачань», — повідомило одне джерело.

Деякі китайські нафтопереробники вже домагалися скорочення постачань від Saudi Aramco цього року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти