У початок

Saudi Aramco починає торгівлю американською сирою нафтою

Державна нафтова компанія Саудівської Аравії Aramco почала торгувати американським сортом сирої нафти, який лежить в основі глобального порівняльного показника марки Brent у процесі, який проводить видавець нафтових індексів S&P Global Commodity Insights, повідомляє Reuters.

Aramco, найбільша у світі нафтова компанія, розширює свою торговельну діяльність, 12 лютого вона продала вантаж американської нафти WTI Midland компанії Total у процесі Platts Market on Close, відомому як вікно Platts, повідомили торговельні джерела. Минулого тижня, 8 лютого, Aramco продала ще один вантаж американської нафти.

Це були перші угоди Aramco WTI Midland на MoC, повідомив Джоел Хенлі, глобальний директор S&P з ринків сирої і паливної нафти, електронною поштою. З його слів, у грудні Aramco придбала вантаж сирої нафти DUC у Північному морі, що стало першою угодою після приєднання до процесу.

Американська WTI Midland є одним із шести сортів сирої нафти, оцінених Platts, які можуть визначати вартість датованої Brent, частини ширшого комплексу Brent, який використовується для визначення ціни на понад три чверті нафти, що продається у світі.

Більше гравців залучилися до торгівлі сирою нафтою, яка може встановлювати ціну на марку Brent у вікні Platts після того, як Platts торік додала WTI до контрольного показника. 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти