У початок

Saudi Aramco об'єднує торгові підрозділи перед потенційним розміщенням на біржі

Saudi Aramco об’єднала свій основний торговельний підрозділ із підрозділом американської нафтопереробної компанії Motiva Enterprises LLC, оскільки нафтовий гігант консолідує свої дилерські операції перед потенційним розміщенням їх на біржі.

Aramco створила нову компанію, розташовану в Х’юстоні, Aramco Trading Americas LLC, яка буде регіональним офісом для більш широкого торгового підрозділу саудівської компанії, йдеться в заяві. ATA буде єдиним постачальником і постачальником для Motiva, яка володіє найбільшим нафтопереробним заводом у США, заводом «Порт-Артур» у Техасі, що випускає 630 тис. барелів на день (б/д).

Aramco, найбільша у світі нафтова компанія, вже є материнською компанією Motiva. У жовтні Bloomberg повідомляв, що Aramco продовжує плани з первинного публічного розміщення свого бізнесу з торгівлі енергією, яке може оцінити цей підрозділ у понад $30 млрд.

Ці заходи, оголошені в середу, є «гігантським кроком на шляху реалізації нашої амбітної стратегії глобального зростання», — сказав у заяві Мохаммед Аль-Мулхім, виконавчий директор торгових операцій Aramco.

Інші національні нафтові компанії в Перській затоці — включно з компаніями Об’єднаних Арабських Еміратів і Катару — прагнуть розбудувати свій торговельний бізнес замість компаній, які традиційно дотримуються простої моделі викачування сирої нафти та її експорту. Тепер вони прагнуть збільшити прибутки, переходячи на більш прибуткові сфери ринку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти