У початок

Санкції ЄС проти російської нафти набули чинності

У понеділок, 5 грудня, набуло чинності рішення Ради ЄС про ліміт ціни на російську нафту і заборону морського транспортування російської нафти в треті країни. Про це йдеться у повідомленні Європейської ради, повідомляє «Бізнес.Цензор».

Встановлено граничну ціну на нафту і нафтопродукти та оливи, що мають російське походження або експортуються з росії, на рівні $60 за барель.

Рішення також передбачає заборону на пов'язане з транспортуванням надання технічної допомоги, брокерських послуг або фінансування чи фінансової допомоги.

Граничну ціну переглядатимуть щодва місяці з метою реагування на розвиток ситуації на ринку і встановлюватимуть на рівні щонайменше на 5% нижчому від середньоринкової ціни на російську нафту і нафтопродукти, яку розраховуватимуть на основі даних Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Як повідомлялося, країни Євросоюзу після тривалих дискусій погодилися встановити максимальну ціну на російську нафту на рівні $60 за барель. Після тривалих перемовин Польщі й країнам Балтії вдалося добитися додаткових умов у рамках механізму обмеження цін на російську нафту, включно із можливістю переглядати ціну кожних два місяці.

Також до обмеження ціни на російську нафту долучилися країни «Великої сімки» й Австралія.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти