У початок

ЄС відкриє для України платформу спільних закупівель газу

Європейський Союз відкриє для України та низки інших країн платформу спільних закупівель газу. Нею зможуть користуватися країни, які мають Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Про це йдеться у висновках саміту голів держав і урядів країн-членів ЄС, які оприлюднено на сайті Європейської Ради, повідомляє УНІАН.

Зокрема, відзначено важливість вивчення пропозицій Європейської комісії щодо політики зберігання газу в ЄС, належним чином враховуючи і задовольняючи інтереси держав-членів, які мають великі сховища для зберігання газу для того, щоб забезпечити справедливий баланс.

Лідери ЄС заявили, що поповнення газових сховищ в Євросоюзі повинно розпочатися якомога швидше з урахуванням національних заходів із забезпечення відповідної готовності.

Також сказано, що з огляду на наступну зиму країни-члени і Єврокомісія повинні терміново здійснити низку заходів.

Зокрема, серед іншого, треба разом працювати над добровільною спільною закупівлею газу, скрапленого газу й водню, і оптимально використовувати колективну політичну й ринкову вагу Європейського Союзу і країн-членів з метою зниження цін під час перемовин.

«Платформу спільних закупівель також буде відкрито для країн Західних Балкан і трьох асоційованих східних партнерів (України, Грузії і Молдови – ред.)», – ідеться у висновках.

Як повідомлялося раніше, Євросоюз серйозно візьметься за унеможливлення обходу санкцій, впроваджених проти рф.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти