У початок

ЄС робитиме все для забезпечення України пальним – єврокомісар з енергетики

Європейський Союз докладатиме максимум зусиль для підтримки енергетичного сектору України, насамперед для забезпечення пальним її сільськогосподарського сектору, щоб уникнути продовольчої кризи, запевнила єврокомісар з питань енергетики Кадрі Сімсон.

«Ми підтримуватимемо Україну в енергетичному плані. Є багато секторів, які потребують підтримки, наприклад сільськогосподарський сектор. Це дуже важливо для українських фермерів. Також важливість цього питання полягає в тому, що африканські й близькосхідні країни залежать від стану сільгоспсектору в Україні. Тому ми робитимемо все, щоб постачати сюди пальне, щоб підтримати вашу економіку, щоб вона не постраждала сильніше», – сказала Сімсон в ефірі загальнонаціонального телемарафону UA разом, передає «Інтерфакс-Україна».

Вона наголосила, що країни ЄС дуже хочуть допомогти Україні з постачанням пального, зокрема й надати фінансування, але для цього вже зараз потрібно вирішити важливі питання логістики.

Водночас Сімсон зазначила, що залежний від російського газу ЄС вже дуже багато зробив, щоб посилити незалежність від російських енергоносіїв, і продовжує це робити, а у пошуку альтернативних варіантів враховує інтереси України.

«Єврокомісія радить усім членам ЄС посилити роботу щодо підвищення своєї власної енергонезалежності, шукаємо альтернативні напрямки постачання енергоносіїв для наших країн. Це, наприклад, Азербайджан, інші країни. На росії світ клином не зійшовся», – зазначила єврокомісар.

«Коли ми обговорюємо це питання з нашими постачальниками, партнерами, обов'язково враховуємо інтереси України», – наголосила вона.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти