У початок

ЄС дозволив проводити платежі за транзит нафти через Україну до кінця 2022 року

Регулятор Європейського Союзу дозволив уповноваженому російському банку проводити платежі за транзит російської нафти через територію України до кінця 2022 року.

Про це заявив прес-секретар і радник президента російської «транснєфті» ігор дьомін, із посиланням на Forbes повідомляє «Бізнес.Цензор».  

«Регулятор у Брюсселі після ситуації з непроходженням платежів поінформував наш банк, через який ми проводимо обов'язкові платежі з транспортування, що вони дають нам «добро» на проведення всіх платежів до кінця року», – зазначив він, не уточнивши, про який банк ідеться.

Як повідомлялося, «транснєфть» заявила, що українська державна компанія «Укртранснафта» припинила прокачування нафти південною гілкою нафтопровідної системи «дружба» з 4 серпня. російська компанія стверджує, що не змогла сплатити передоплату за послуги транзиту через санкції Євросоюзу. Цим нафтопроводом російська нафта надходить до Угорщини, Чехії й Словаччини.

Згодом угорська група MOL, до складу якої належить словацька нафтопереробна компанія Slovnaft, запропонувала «Укртранснафті» й «транснєфті» обговорити можливість передати імпортерам російської нафти оплату за її транзит через Україну. У Slovnaft також заявляли, що українська й російська сторони погодились на цю пропозицію, після чого кошти від європейських компаній було перераховано «Укртранснафті».

Зрештою постачання нафти в Словаччину й Угорщину відновилося.

Згодом у чеській компанії Mero також заявили, що сплатять за транзит російської нафти через Україну, після чого російська «транснєфть» повідомила про надходження до банку платежу за транзит нафти в Чехію через Україну.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти