У початок

росія у квітні стала четвертим за обсягом постачальником нафти в Індію

Індія у квітні 2022 року збільшила імпорт нафти на 14% рік до року, але знизила на 10% щодо березня 2022 року, до 20,52 млн тонн, випливає з даних Міністерства торгівлі Індії.

При цьому загалом за чотири місяці країна імпортувала 77,23 млн тонн нафти, що на 36% більше, ніж роком раніше.

росія у квітні стала четвертою країною за обсягом постачань, експортувавши в цю країну 1,62 млн тонн — майже 8% від загального обсягу місячного імпорту. Квітневий імпорт утричі перевищує показник аналогічного періоду 2021 року і вчетверо обходить показник березня 2022 року (396,9 тис. тонн). У березні росія займала лише 11 позицію за обсягом постачань.

Загалом за січень-квітень Індія закупила у рф 2,28 млн тонн нафти (зростання у 4,4 раза рік до року), що становить близько 3% від імпорту цього виду сировини. При цьому в лютому республіка взагалі не закуповувала російської нафти, а в січні придбала 260,3 тис. тонн (у 1,9 раза менше р/р).

Раніше ЗМІ повідомляли, що з моменту початку збройного вторгнення росії в Україну державні й приватні НПЗ Індії збільшили обсяги закупівель нафти в рф, оскільки російські сорти пропонуються із суттєвим дисконтом щодо Brent.

У вівторок індійське видання The Economic Times із посиланням на джерела й аналітиків повідомило, що у травні росія стала другим за величиною постачальником нафти в Індію, відтіснивши Саудівську Аравію. За даними видання, на російські сорти припадало близько 16,5% від усього індійського імпорту нафти, при цьому в структурі російського експорту постачання в Індію досягли 18% (щодо 1% до війни).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти