У початок

росія планує в січні збільшити експорт ДП майже на 20%

росія планує збільшити експорт дизельного пального зі своїх основних західних портів майже на п’яту частину в січні на тлі зростання переробки нафти.

Згідно з галузевими даними, опублікованими Bloomberg, завантаження дизпального з об’єктів у Чорному й Балтійському морях, включаючи деякі вантажі, що надходять із білорусі, у січні мають зрости до 3,39 млн тонн.

Це дорівнює приблизно 817 тис. барелів на день (б/д), або на 18% більше, ніж країна експортувала за перші 28 днів грудня, згідно з розрахунками, заснованими на історичних даних розвідувальної компанії Kpler.

За перші 20 днів грудня переробка сирої нафти становила в середньому близько 5,57 млн б/д, збільшившись майже на 60 тис. б/д порівняно з листопадом, коли завершився сезон планових ремонтів.

План, який бачив Bloomberg, показує лише постачання дизелю, що доставляється трубопроводом до трьох портів. Менші обсяги також може бути відправлено залізницею.

Фактичні потоки можуть відрізнятися залежно від погоди й попиту з боку іноземних клієнтів. Оператор трубопроводу ПАТ «транснєфть», який складає графіки завантаження, відмовився від коментарів.

Зберігаються деякі обмеження на постачання палива за кордон. У той час як уряд росії дозволив експорт літнього дизпального, постачання зимового ДП на зовнішні ринки дозволені лише за умови доставки палива в порти трубопроводом.

Крім того, нафтопереробники повинні зберігати щонайменше 50% виробленої продукції вдома.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти