У початок

«роснефть» щоквартально скорочує видобуток на тлі скорочень ОПЕК

«роснефть», найбільший виробник нафти в росії, повідомила 30 серпня, що її видобуток нафти і газового конденсату впав у другому кварталі порівняно з попередніми трьома місяцями через угоду з групою нафтовидобувних компаній ОПЕК+ про обмеження видобутку, пише Reuters.

Квартальний видобуток упав на 2,2%, до 3,9 млн барелів на день (б/д), повідомила «роснєфть», додавши, що продажі за перше півріччя досягли 3,9 трлн руб. ($41 млрд), знизившись більш ніж на чверть порівняно з попереднім роком через зниження цін на нафту. При цьому виручка в звітному кварталі зросла на 12,1%, до 2 трлн руб..

Компанія заявила 29 серпня, що її чистий прибуток за січень-червень досяг 652 млрд руб., не надавши порівняльних даних.

Прибуток «роснєфті» до сплати відсотків, податків і амортизації (EBITDA) за січень-червень знизився на 5,1%, до 1,4 трлн руб..

Прибутки світових нафтових компаній цього року впали приблизно вдвічі порівняно з різким 2022 роком, коли дії росії в Україні призвели до стрімкого зростання цін на нафту й газ.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники на чолі з росією почали обмежувати постачання наприкінці 2022 року, щоб підтримати ринок, а в червні продовжили обмеження на постачання до 2024 року.

росія перевела продажі нафти з Європи в Азію й інші глобальні регіони після того, як Захід запровадив санкції, включаючи ембарго на купівлю нафти морським транспортом у росії, через дії москви в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти