У початок

Rompetrol Rafinare збільшив обсяги переробки нафти у I кварталі

Rompetrol Rafinare, компанія-член KMG International Group (Rompetrol), досягла в першому кварталі 2023 року консолідованого валового обороту близько $1,3 млрд, що на 10% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомляє румунське видання The Diplomat.

Зростання було зумовлене більшою кількістю переробленої сировини і продуктів, отриманих на нафтопереробному заводі Petromidia, що сприяло збільшенню обсягів продажів порівняно з I кварталом 2022 року.

Сегмент нафтопереробки компанії зафіксував зростання результатів з погляду валового обороту – $1,1 млрд, що на 14% більше, ніж у першому кварталі 2022 року. Також Rompetrol Rafinare вдалося досягти позитивних результатів щодо операційного прибутку (EBITDA) – $100 млн, відповідно чистий результат – $22,3 млн.

У першому кварталі 2023 року нафтопереробний завод Petromidia переробив 1,28 млн т сировини, сирої нафти винятково з Казахстану, за підтримки єдиного акціонера KMGI Group – компанії «КазМунайГаз».

Обсяги зросли на 31% порівняно з першим кварталом 2022 року, що підтримало високий рівень виробництва: на НПЗ Petromidia було вироблено 343 тис. тонн бензину і 620 тис. т дизельного пального. Так, найбільшому НПЗ країни вдалося досягти виходу світлих нафтопродуктів на рівні 83,51%.

Операційних результатів було досягнуто зі ступенем використання нафтопереробних потужностей 86%, завдяки плановим технологічним операціям у першому кварталі року, які включали заміну і регенерацію каталізатора, видалення коксу та інші специфічні роботи з технічного обслуговування.

За перші три місяці цього року нафтопереробний завод Vega Ploieşti збільшив обсяг переробленої сировини на 10% порівняно з першим кварталом 2022 року, до понад 76 тис. т, для отримання спеціальних нафтопродуктів з доданою вартістю на профільному ринку.

У першому кварталі року консолідований валовий оборот сегменту дистрибуції склав понад $792 млн, незначно збільшившись порівняно з періодом із січня по березень 2022 року.

У першому кварталі 2023 року дистриб’юторський підрозділ зафіксував зростання продажів у роздрібному сегменті на 13% (242 тис. т у січні – березні 2023 року) порівняно з першими трьома місяцями 2022 року. Оптові продажі пального склали 195 тис. т.

На кінець березня 2023 року Rompetrol Downstrem досяг мережі з 1 284 торгових точок (мережа власних АЗС, партнерських АЗС, мобільних станцій: експрес, внутрішні бази 9 і 20 куб. м).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти