У початок

Rompetrol Rafinare завершила модернізацію установки сповільненого коксування

Rompetrol Rafinare, компанія-член KMG International (Rompetrol), нещодавно завершила модернізацію установки сповільненого коксування на нафтопереробному заводі (НПЗ) Petromidia, інвестувавши майже $13 млн. Про це компанія повідомила на власній сторінці LinkedIn.

«Завдяки цим роботам нам вдається вивести установку сповільненого коксування на новий технологічний етап, що є важливим прогресом з погляду ефективності, надійності й безпеки експлуатації. Такі проєкти показують, що зміна означає не лише технічне обслуговування і повторну сертифікацію, але й той факт, що Rompetrol Rafinare передбачив важливий компонент розвитку через зроблені інвестиції», — сказав Флоріан Даніель Поп, генеральний менеджер Rompetrol Rafinare.

Нова система має кілька переваг, зокрема скорочення тривалості технологічного циклу приблизно на 30 хв, зниження споживання електроенергії й можливість виконання всіх маневрів напівавтоматично й автоматично дистанційно.

Установка сприяє підвищенню глибини перероблювання сирої нафти й отриманню напівфабрикатів з доданою вартістю, частина яких передається і переробляється на інших установках НПЗ Petromidia Navodari й Vega Ploiesti.

2023 року НПЗ Petromidia Navodari переробив трохи більш як 5 млн тонн сировини, зумівши виробити 1,38 млн тонн бензину й майже 2,5 млн тонн дизельного і спеціального авіапального. З майже 3,9 млн тонн палива 65% було спрямовано на внутрішній ринок.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти