У початок

РГК готується під'єднати до газових мереж 20 біометанових заводів

Регіональна газова компанія (РГК) виконала для потенційних замовників 20 гідравлічних розрахунків для біометанових заводів загальною потужністю близько 100 млн куб. м на рік. Про це з посиланням на прес-реліз компанії пише «Інтерфакс-Україна».

Як ідеться в документі, про це РГК заявила у рамках міжнародної виставки Aqua Therm Kyiv 16 травня, де компанія представляє обладнання для підключення виробників біометану до газових мереж.

Загалом компанія вже опрацювала понад 50 звернень від виробників біометану.

«Цього року почалася нова ера розвитку ринку газу в Україні, й РГК готова до неї. Наші підприємства виготовляють обладнання для підключення біометанових заводів, сертифіковане за європейськими і світовими стандартами», – заявив генеральний директор РГК Олексій Тютюнник, якого цитує прес-служба компанії.

З його слів, фахівці компанії також мають досвід консультування, розробки проєктно-технічної документації й технічних умов і виконання робіт із підключення біометанових заводів до мереж.

«Ми відкриті для співпраці з інвесторами й готові масштабувати цей досвід у будь-якій з областей України», – зазначив Тютюнник.

РГК представила на своєму стенді на виставці газорегуляторний пункт виробництва RGC Production, обладнаний комплектуючими провідних світових виробників газового обладнання в особі італійських Pietro Fiorentini і Cavanga Group, а також лінійку роторних, ультразвукових і мембранних лічильників під брендом RGC Metering для промислових і побутових споживачів газу, зокрема smart-лічильник.

Як повідомлялося, у квітні 2023 року РГК підключила до своїх мереж перший в Україні завод із виробництва біометану продуктивністю 3 млн куб. м газу на рік.

2022 року було укладено меморандум між РГК і STX – європейським трейдером ринку біометану, який контролює 15% ринку Європи, на купівлю біометану з України.

Компанія також розробила державний стандарт із закачування біометану у розподільні й магістральні газові мережі, затверджений Українським науково-дослідним і навчальним центром проблем стандартизації, сертифікації та якості. Цей документ гармонізує вимоги до біометану з європейськими й спрощує його експорт у країни Європи.

Загальний потенціал виробництва біометану в Україні оцінюється більш ніж у 9,6 млрд куб. м на рік.

РГК, яку засновано 2010 року, – лідер з розробки інноваційних і комплексних рішень для газорозподільної галузі. Компанія об'єднує 20 операторів ГРС, які працюють у 16 регіонах України й обслуговують 250 тис. км газорозподільних мереж і 47 тис. газорегулюючих пунктів, а також забезпечують розподіл газу для 8 млн клієнтів. Надає повний комплекс послуг із підключення біометанових заводів до газорозподільних мереж, зокрема до власних.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти