У початок

рф продовжує продавати нафту зі знижкою понад $30/барр

Середня ціна на російську нафту марки Urals у травні склала $78,81 за барель, тоді як у квітні вона була $70,52 за барель. Про це з посиланням на дані мінфіну рф повідомляє «Інтерфакс».

Агентство зазначає, що середня ціна ф'ючерсу на Brent із найближчою датою постачання у травні становила близько $111 за барель. Таким чином, у травні дисконт ціни Urals до Brent становив близько $32 за барель.

Як повідомлялося, за даними російських ЗМІ, видобуток нафти з урахуванням газового конденсату в росії у квітні знизився порівняно з березнем на 12,1% і склав 41,12 млн тонн.

Зокрема нафти без газового конденсату у квітні в росії видобуто 37,9 млн тонн, що на 12,1% менше, ніж у березні, й на 4,8% менше, ніж у квітні 2021 року.

За прогнозами російського уряду видобуток нафти в рф у 2022 році впаде на 17%, що може стати найбільшим зменшенням видобутку з 1990-х років.

Зазначимо, що раніше підконтрольне міненерго рф центральне диспетчерське управління паливо-енергетичного комплексу (ЦДУ ПЕК) припинило публікувати статистику про видобуток і експорт нафти на невизначений термін.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти