У початок

рф не продає нафту нижче за $60 — Financial Times

Практично жодне з постачань російської нафти морським транспортом у жовтні не було здійснене нижче за ліміт на рівні $60 за барель. Про це повідомляє видання Financial Times.

росія повністю обходить нафтові санкції і встановлений США ціновий ліміт на продаж нафти, що змушує країни шукати шляхи посилення однієї зі своїх ключових економічних санкцій проти кремля.

Як пише Financial Times із посиланням на європейського високопосадовця, «майже жодне» з постачань нафти морським транспортом у жовтні не було здійснене нижче за ліміт в $60 за барель.

«Останні дані свідчать про те, що нам доведеться посилити заходи... немає абсолютно ніякого бажання дозволяти росії продовжувати це робити», — сказав європейський чиновник.

«Стурбованість західних чиновників підкріплюється офіційною російською статистикою продажів нафти в жовтні... Середня отримана ціна перевищила $80 за барель... Стрибок російських цін завдав удару по спробах G7 обмежити потік коштів, що надходять кремлю для фінансування повномасштабного вторгнення в Україну», – йдеться в матеріалі.

Як зазначає автор, у серпні майже три чверті всіх морських потоків нафти з росії йшли без західної страховки. «У жовтні тільки 37 зі 134 суден, що перевозили російську нафту, мали західну страховку... Деякі західні страхові компанії отримали неправдиві декларації від російських нафтових компаній або трейдерів, які мали надати письмові запевнення, що ціна нафти нижча за $60. Одним з механізмів, за допомогою якого це досягалося раніше, є збільшення вартості доставки», – йдеться в матеріалі.

«Ціна, яку росія отримує за свою нафту, як і раніше, нижча за ціну на Brent, еталонну нафту, середня ціна якої в жовтні становила $89 за барель», – пише видання.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти