У початок

Рейдери продовжують утримувати нафтобазу в Переяславському – «БРСМ-Нафта» (відео)

Також є російською мовою

Учасники громадської організації «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії» і невідомі особи вже четвертий день утримують нафтобазу БРСМ в с. Переяславському (Київська область), передає кореспондент enkorr з місця подій.

Співробітники компанії БРСМ, які намагаються потрапити на свої робочі місця, зіткнулися з опором «загарбників». Зокрема, «тітушки», які забарикадувалися на території нафтобази, кидають звідти камені, димові шашки, а також розпилюють вогнегасники.

«Зараз нафтобаза знаходиться в руках у терористів. Поліція жодним чином не реагує на наші заяви, а також на заяви компаній, які орендують потужності цієї нафтобази», – заявив адвокат компанії БРСМ Віталій Маковій.

За його словами, на цей час є ймовірність вибуху на об'єкті, оскільки загарбники не дотримуватися елементарних правил безпеки. «Вони почали використовувати вогнегасники, які повинні використовуватися тільки при гасінні пожежі. Під загрозою життя жителів усього Переяславського, а то і половини району», – розповів він.

Директор з маркетингу мережі БРСМ Олександр Мельничук додав, на території бази зберігається бензин, дизельне пальне і 8 млн літрів скрапленого газу, а навколо стоять порожні бензовози.

«Працівників на територію не пускають – все це майно в руках рейдерів, які не тільки залишили об'єкт без вогнегасників (з них поливають людей, які прийшли, щоб потрапити на свої робочі місця або хоча б забрати особисті речі, які залишилися всередині, – enkorr), але ще і курять поруч з резервуарами з паливом. У разі пожежі вони перетворяться в ракети «Першинг», пів району може злетіти в повітря! Якщо це станеться, Васильківська трагедія, яку порівнювали з Чорнобилем, видасться дрібницею», – розповів журналістам топ-менеджер.

Він повідомив, що силову підтримку «активістам» фонду надають близько 100 озброєних «тітушок» з праворадикальної організації, які діють під прикриттям і за сприяння поліції.

«Ми вимагаємо негайно зупинити це беззаконня, затримати рейдерів і допустити на нафтобазу працівників для убезпечення її функціонування», – заявив Мельничук.

Як повідомляв enkorr, 2 жовтня невідомі в балаклавах під прикриттям співробітників поліції увірвалися на підприємство. Серед нападників були представники громадської організації «Фонд подолання наслідків Васильківської трагедії» і її глава Олег Верник. Поліція тому, що відбувалося, не перешкоджала. Без рішення суду приватне майно було описано і передано на відповідальне зберігання Олегу Вернику, який і керував захопленням.

Директор з маркетингу мережі БРСМ Олександр Мельничук заявляє, що за захопленням нафтобази стоїть бізнесмен Павло Куфтирьов.

За даними ЗМІ, раніше Куфтирьов фігурував у рейдерських захопленнях фармкомпанії «Дарниця», Київської фабрики технічних паперів, «Украгрожитлопобутбуду», комплексу «Агромас» і Миколаївського глиноземного заводу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти