У початок

Reuters: ЄС запропонував країнам-членам домовитися з Ізраїлем і Єгиптом про постачання газу

Європейська комісія (ЄК) запропонувала державам-членам Європейського Союзу (ЄС) укласти з Ізраїлем і Єгиптом угоду про нарощування постачання природного газу. Про це у четвер повідомило агентство Reuters із посиланням на проєкт документа від 7 червня.

«Природний газ, який постачатиметься в Європейський Союз, надходитиме або з Арабської Республіки Єгипет, з держави Ізраїль, або з будь-якого іншого джерела у Східно-Середземноморському регіоні, зокрема з держав-членів ЄС, розташованих у регіоні», — цитує документ агенції.

Згідно з даними Reuters, в угоді встановлюються принципи співпраці між трьома сторонами, проте не обумовлюються обсяги пального, які ЄС планує ввозити на територію союзу, а також терміни можливих постачань.

У проєкті документа зазначено, що угода діятиме протягом дев'яти років з моменту її підписання, проте це положення ще не затверджено й може змінитися.

У травні агентство Bloomberg із посиланням на документи, що опинилися в його розпорядженні, повідомило, що Європейський Союз розробляє проєкт угоди про збільшення постачання природного газу з Ізраїлю через Єгипет, щоб знизити залежність від російських енергоносіїв.

У свою чергу єврокомісар із питань енергетики Кадрі Сімсон в інтерв'ю газеті Financial Times заявила, що ЄС працює з Ізраїлем і Єгиптом з питань постачання газу, і висловила надію, що до літа співтовариство зможе укласти з цими країнами двосторонні угоди.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти