У початок

Нафта перейшла до помірного зниження

Ціни на нафту перейшли до невеликого зниження увечері в четвер, інвестори оцінюють ситуацію з коронавірусом у Китаї й дані про запаси палива у США.

Серпневі ф'ючерси на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures на 17:05 кск здешевшали на $0,15 (0,12%) – до $123,43 за барель. Вартість ф'ючерсу на WTI на липень на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) знизилася на цей час на $0,44 (0,36%) — до $121,67 за барель, повідомляє «Інтерфакс».

Влада Шанхаю, яка скасувала локдаун на початку червня, оголосила про намір закрити сім районів міста в суботу для проведення масового тестування на COVID-19. Нові обмеження ставлять під сумнів перспективу відновлення попиту на нафту в КНР, зазначають експерти.

Тим часом дані Міністерства енергетики США, опубліковані напередодні, показали збільшення запасів нафти в країні минулого тижня на 2,02 млн барелів — до 416,76 млн барелів, що приблизно на 15% нижче за середній рівень для цієї пори року за останні п'ять років.

Запаси на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, зменшилися за тиждень на 1,6 млн барелів, а запаси бензину — на 812 тис. барелів.

Однак у США починається сезон пікового літнього попиту на автомобільне пальне, і це підтримає ціни найближчими місяцями, вважають аналітики.

«Глава трейдера Trafigura вважає, що нафта може досягти $150 за барель у найближчому майбутньому. Міністр енергетики ОАЕ дотримується схожої думки, зазначивши, що ціни на нафту поки що навіть не наблизились до свого піку. Тому не дивно, що учасники ринку піднімають ціни все вище й вище»,— сказав аналітик Commerzbank Карстен Фрітш.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти