У початок

Reuters: Китай уповільнює закупівлю російської нафти Urals

Китайські переробники уповільнюють закупівлі російської нафти і платять нижчі премії в умовах санкцій ЄС, що насуваються, і невизначеності, пов'язаної з планом G7 обмежити ціни на російську нафту. Про це Reuters повідомили торгові джерела.

«Звичайно, є багато побоювань і багато плутанини щодо майбутнього обмеження цін, але люди вважають, що вантажі, які прибувають у грудні, мають бути безпечними (для покупки)», — сказав китайський трейдер.

Зі слів трейдерів, кінцевим споживачам Китаю було продано близько 5-7 грудневих партій російської нафти сорту ВСТО, що становить у середньому близько 30 партій, які росія експортує щомісяця.

За інформацією видання, востаннє повідомлялося про операції на рівні близько $1,70-$1,90 за барель вище за лютневу ICE Brent, знизившись з премій близько $2,70 за барель два тижні тому на тлі уповільнення торгівлі. Це також було нижче за премії обсягом близько $2 за барель за листопадові постачання. 

«Зараз усе під контролем. Складно детально опрацювати умови, погоджені для такої невеликої кількості угод», — сказав китайський торговий представник.

Покупці стежать за можливим впливом на механізм оплати, доступність суден і страхування судноплавства у зв'язку з рішенням G7 щодо запровадження цінового обмеження для російської нафти. москва пригрозила припинити експорт у країни, що беруть участь у плані.

Міністр фінансів США Джанет Йеллен заявила, що обмеження цін на російську нафту піде на користь Китаю й Індії.

Деякі незалежні нафтопереробні компанії закупили альтернативні постачання з Бразилії і Західної Африки, щоб застрахуватися від перебоїв із постачанням російської нафти в грудні, незважаючи на більш високі ціни, повідомили трейдери.

Операційні ставки у незалежних нафтопереробних компаній зросли приблизно до 64% ​​на початку листопада із 58% два місяці тому.

Державні нафтопереробні підприємства у Китаї також згортають закупівлі російської нафти марки Urals із постачанням у грудні.

За даними аналітиків Kpler і Vortexa Analytics, жовтневі постачання Urals до Китаю оцінювалися в 235 тис.-340 тис. барелів на добу (б/д), більшість яких було придбано державними компаніями, такими як Unipec, Zhenhua Oil і Chinaoil. Це найвищий обсяг за два роки, сказала аналітик Vortexa Китаю Емма Лі, додавши, що на частку державних компаній припало 85%, що втричі перевищує їхній середній показник за перші дев'ять місяців.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти