У початок

Кабмін звільнив імпортерів від обов’язку продавати LPG на біржі

Кабінет міністрів України вніс зміни до переліку продукції, торгівля якою здійснюється винятково на товарних біржах. Рішення Кабміну закріплено постановою від 11 листопада 2022 року №1269, якою було внесено відповідні зміни до постанови від 30 грудня 2021 року №1433.

Зокрема своїм рішенням уряд скасував винятковий продаж на організованих товарних ринках в Україні сирої нафти, газового конденсату й скрапленого газу імпортного походження.

Ця вимога зберігається лише для тих видів продуктів сирої нафти й газового конденсату власного видобутку, які видобуваються на підставі спеціальних дозволів на використання нафтогазоносних надр (крім обсягів, які використовуються для власних технологічних потреб).

Разом із цим уряд запровадив відтермінування на шість місяців після завершення дії воєнного стану в Україні на виконання вимог виключно біржової торгівлі для скрапленого газу вітчизняного виробництва.

«Постанова набуває чинності з дня опублікування, крім абзацу четвертого змін (скраплений газ вітчизняного виробництва – ред.), затверджених цією постановою, який набуває чинності через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні», – сказано в документі.

Таким чином, згідно з оновленим Кабміном переліком, вимога продажу винятково на товарних біржах поширюється на деревину (лісоматеріали), сиру нафту і газовий конденсат власного виробництва на підставі спеціальних дозволів, вугільну продукцію всіх марок, а також скраплений газ із відстрочкою на півроку після завершення дії воєнного стану в Україні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти