У початок

Reuters: демпфер для бензину в росії зросте на 31%, для дизпального – на 51%

Попередня величина червневого демпфера для автобензину складе 17 300 руб. за тонну, що на 31% вище, ніж у травні. Для дизельного пального попередня величина складе 13 750 руб. за тонну, що на 51% вище від травневого значення. Такі розрахунки наводить агентство Reuters.

Загальна сума податкової компенсації нафтовикам за постачання палива у червні може зрости до 112 млрд руб., на 41%. Підвищення обсягу держсубсидії відбудеться на тлі ослаблення рубля до долара, підвищення світових котирувань автобензину й дизпального, а також за рахунок зменшення дисконту нафти Urals до котирування North Sea Dated, зазначає Reuters.

Демпфер – це інструмент стримування цін усередині рф при зростанні світових цін на сировину. Він обчислюється як частина різниці між експортною ціною на паливо й індикативною внутрішньою ціною.

Наприкінці квітня глава мінфіну росії антон сілуанов оголосив, що влада з липня планує вдвічі знизити демпферні субсидії. З початку року російські компанії збільшили експорт бензину до 2,5 млн т, на 37%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти