У початок

Repsol побудує перший в Іспанії сучасний завод із виробництва біопалива в Картахені

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) надає Repsol кредит обсягом 120 млн євро для підтримки будівництва й експлуатації першого сучасного заводу з виробництва біопалива на підприємствах компанії у Картахені (регіон Мурсія). Про це повідомляє прес-служба Repsol.

Завод вироблятиме біопаливо другого покоління й удосконалене біопаливо з різних типів відходів, в основному з агропродовольчої промисловості, таких як відпрацьована кулінарна олія, як частина процесу переходу до більш замкнутої економіки. Будівельні роботи розпочалися у березні цього року, їх планують завершити у другій половині 2023 року.

Біопаливо є стійким рішенням для всіх сегментів мобільності, особливо для тих, у яких немає іншої альтернативи для декарбонізації своєї діяльності, наприклад, морський, міжміський або авіаційний транспорт. Ці галузі можуть зменшити чисті викиди CO2 на 70-90% порівняно з традиційними видами палива, які вони замінюють. Фінансування ЄІБ також підтримає дослідницькі програми передових технологій біопалива, які проводяться в технологічній лабораторії Repsol у Мадриді.

Виробничий завод буде розташовано на території промислового комплексу Repsol в Картахені у регіоні Мурсія — регіоні згуртування ЄС. Завод перероблятиме 300 тис. тонн ліпідних залишків на рік для виробництва до 250 тис. тонн біопалива 2-го покоління або вдосконаленого біопалива для транспортного сектору.

Цей інноваційний завод сприятиме розробці палива з низьким вмістом вуглецю, яке буде використовуватися в секторах, які важко декарбонізувати й електрифікувати. Проєкт повністю узгоджується з Європейською зеленою угодою та пакетом «Fit for 55» і підтримуватиме енергетичну безпеку шляхом зниження залежності ЄС від імпорту викопного палива. Шлях декарбонізації Repsol виділив 6,5 млрд євро на ініціативи з низьким вмістом вуглецю в 2021-2025 роках (35% від загального обсягу інвестицій). Фінансування ЄІБ для підтримки зеленої трансформації відповідає внеску ЄІБ у проєкт REPowerEU, нещодавно схвалений Радою директорів ЄІБ.

Repsol була першою компанією у своїй галузі, яка взяла на себе зобов’язання досягти до 2050 року нульових чистих викиів і реалізує амбітну стратегію декарбонізації відповідно до Паризької угоди та Цілей сталого розвитку ООН.

Дорожня карта Repsol включає цілі скорочення викидів зі зниженням показника інтенсивності вуглецю на 15% до 2025 року, на 28% до 2030 року й 55% до 2040 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти