У початок

Repsol оцінює збитки від непрямого впливу війни росії проти України в €845 млн

Іспанська нафтогазова компанія Repsol оцінила в 845 млн євро непрямий вплив кризи, спричиненої війною в Україні. Про це йдеться у матеріалах компанії, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Зазначається, що після продажу російських активів (частки в СП з «газпром нєфтью» «Євротек-Югра» й «АСБ ГЕО» – ред.) прямий вплив конфлікту на Repsol обмежено, «але непрямі ризики, що виникають у зв'язку з новою макроекономічною обстановкою, посиленням санкцій і грошово-кредитної політики, кібербезпекою й нормативними змінами, зростають».

Одним із найбільш значних ризиків компанія вважає порушення існуючих ланцюжків постачань, які й так були перевантажені через наслідки пандемії COVID-19.

Загалом військові дії в Україні погіршили умови, у яких працюють деякі підприємства групи, зазначають у Repsol.

«Зокрема, підрозділ нафтопереробки в Іспанії переглянув свої середньострокові й довгострокові прогнози у бік зниження через нові європейські заходи з прискорення енергетичного переходу, оголошення податково-бюджетних заходів, а також негативного впливу (геополітичних подій – ред.) на ринок. Ці нові обставини вплинуть на рентабельність і конкурентоспроможність деяких об'єктів, вони призвели до створення резервів під знецінення (...). Вплив на звіт про прибутки і збитки становить 845 млн євро після сплати податків», — йдеться у матеріалах компанії.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти