У початок

Ремонтні роботи на КТК ще не розпочалися – міністр енергетики РК

Ремонтні роботи на нафтопроводі КТК (Каспійський трубопровідний консорціум) ще не розпочато. Про це повідомив міністр енергетики РК Болат Акчулаков, повідомляє кореспондент МІА «Казінформ».

«Ремонтні роботи поки що не почалися, наші російські колеги через погодні умови не можуть спуститися під воду. Вони нас запевнили, що докладуть усіх зусиль для завершення ремонтних робіт протягом квітня», — сказав Болат Акчулаков.

Глава Міненерго Казахстану додав, що вже визначено, які ремонтні роботи потрібні. Але погодні умови не дають змоги їх розпочати.

«Я наступного тижня збираюся їхати, але не на КТК, я хочу зі своїми колегами ще переговорити. Казахстанська делегація наступного тижня, швидше за все, поїде в росію для того, щоб провести консультації», — додав Болат Акчулаков.

Міністр енергетики пояснив, що потрібні думки фахівців, які безпосередньо займаються ремонтом.

«Тому у нас консультації проводяться на рівні керівництва технічних фахівців. Наші співробітники перебувають у москві на робочих зустрічах. Як буде додаткова інформація, я повідомлю», — сказав Болат Акчулаков.

Нагадаємо, раніше міненерго рф повідомило про несподівану критичну аварію на морському терміналі Каспійського трубопровідного консорціуму (КТК) у новоросійську, який забезпечує постачання на експорт нафти з Казахстану, передусім у країни ЄС, які відмовляються купувати російську нафту.

23 березня термінал зупинив експорт казахстанської нафти в Європу обсягом близько 1 млн барелів на добу (б/д), тоді як увесь російський експорт нафти становить близько 8 млн б/д.

Передбачалось, що ремонтні роботи на КТК триватимуть не менше трьох-чотирьох тижнів. За даними Міненерго Казахстану, обсяг втраченого у зв'язку з цим видобутку країни може становити близько 320 тис. барелів на добу (1,3 млн тонн), якщо ремонт триватиме до кінця квітня.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти