У початок

Brent торгується за $108 за барель

Котирування нафти помірно знижуються вранці в четвер після зростання до двотижневого максимуму напередодні, трейдери оцінюють події в Україні й дані про запаси палива в США.

На 8:12 за КСК червневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,34 (0,31%), до $108,44 за барель. У середу Brent здорожчала на $4,14 (4%), до $108,78 за барель.

Травневі ф'ючерси на WTI до цього часу дешевшали на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) на $0,74 (0,71%), до $103,51 за барель. За попередню сесію контракт здорожчав на $3,65 (3,6%), до $104,25 за барель.

Міненерго США повідомило, що комерційні запаси нафти в країні за тиждень, що завершився 8 квітня, збільшилися на 9,38 млн барелів. Запаси бензину знизилися на 3,65 млн барелів, дистилятів — на 2,9 млн барелів.

Аналітики в середньому очікували зростання запасів нафти на 1 млн барелів, зменшення запасів бензину — на 600 тисяч барелів й падіння запасів дистилятів — на 416 тисяч барелів.

Нафтові резерви на терміналі в Кушингу, де зберігається нафта, що торгується на NYMEX, за минулий тиждень виросли на 400 тисяч барелів.

Різке зростання запасів нафти частково пояснюється раптовим зниженням рівня завантаженості нафтопереробних потужностей у США, що також спричинило скорочення резервів бензину й дистилятів, цитує MarketWatch Тайлера Річі з Sevens Report Research.

Учасники ринку також продовжують стежити за подіями в Україні й санкціями проти Росії, включаючи можливі обмеження на постачання вуглеводнів. США і Великобританія вже відмовилися від російського палива, проте ЄС поки що утримується від заборони на імпорт нафти й газу.

Попри це, скорочення постачання нафти з росії може досягти 3 млн барелів на добу, за прогнозами Міжнародного енергетичного агентства (МЕА).

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти