У початок

Ірак зобов'язався компенсувати перевиробництво нафти 2024 року

Міністерство нафти Іраку заявило 12 червня, що воно повністю віддане компенсації будь-якого перевиробництва сирої нафти 2024 року, посилаючись на оцінки вторинних джерел перевиробництва на 203 тис. барелів у травні вище рівня, узгодженого з ОПЕК+.

Як повідомляє Reuters, міністерство «зобов'язується досягти необхідного в угоді рівня виробництва в 4 млн барелів на день (б/д) у червні й наступних місяцях, на додаток до компенсації надлишкового виробництва з початку цього року протягом компенсаційного періоду, який триватиме до вересня 2025 року», — йдеться в повідомленні.

ОПЕК+, яка об’єднує Організацію країн-експортерів нафти (ОПЕК) і союзників, включаючи росію, з кінця 2022 року здійснила серію скорочень видобутку, щоб підтримати ринок.

2 червня ОПЕК+ погодилася продовжити скорочення на 3,66 млн б/д до кінця 2025 року й продовжити останнє скорочення на 2,2 млн б/д до кінця вересня, а потім поступово припинити його протягом року, починаючи з жовтня.

Перед цією зустріччю міністр нафти Іраку 12 травня заявив, що його країна зобов’язана добровільно скоротити видобуток, узгоджений з ОПЕК.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти