У початок

Рада вимагає запровадити ембарго на російські нафту й газ

Також є російською мовою

Енергетичний комітет Верховної Ради ухвалив звернення щодо порушень РФ ядерної безпеки й вимагає введення ембарго на російські нафту й газ.

Звернення було прийнято на засіданні 10 березня у форматі відеоконференції, повідомляє «Економічна правда».

Так, комітет одноголосно підтримав рішення звернутися до парламентів усіх іноземних держав, Європейського парламенту й міжнародних парламентських асамблей щодо потреби запровадження торгових обмежень у сфері енергетики для Російської Федерації у зв'язку з військовою агресією РФ проти України.

Звернення стосується введення повного торговельного ембарго на російські нафту й газ.

Також прийняли рішення звернутися до парламентів усіх іноземних держав, Європейського парламенту й міжнародних парламентських асамблей про всесвітню ядерну загрозу, викликану захопленням і діями РФ на Чорнобильській, Запорізькій атомних електростанціях і дослідницькій ядерній установці «Джерело нейтронів» НЦ «Харківський фізико-технічний інститут».

Звертання включає такі вимоги:

  • закриття неба для російської військової авіації над територією України через розташування АЕС на території України;
  • підтримку негайного припинення вогню й заборони для окупаційних військ РФ наближатися ближче ніж на 30 км до об'єктів атомної енергетики на території України;
  • посилення моніторингу й контролю під керівництвом МАГАТЕ та із залученням ОБСЄ щодо ситуації на ядерних об'єктах України;
  • проведення спеціальних місій із забезпечення ядерної безпеки в Україні в умовах збройної агресії РФ;
  • визнання того, що дії РФ є актами ядерного тероризму;
  • залучення до вимоги заборони доступу РФ до інтелектуальних і технологічних ресурсів МАГАТЕ і вимоги розірвання відносин із громадянами РФ у структурах ООН, що стосуються ядерної енергії.

Також депутати підтримали звернення до Кабміну з пропозицією звернутися в Європейську комісію про сприяння максимально швидкій синхронізації енергосистеми України з європейською енергосистемою ENTSO-E.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти