У початок

Рада схвалила у 1-му читанні законопроєкт про розширення податкових перевірок

Верховна Рада у вівторок 237 голосами ухвалила у першому читанні законопроєкт №10016-д про розширення з 1 листопада документальних податкових перевірок. Про це на своєму телеграм-каналі повідомив перший заступник голови податкового комітету Ярослав Желєзняк.

«Згідно з текстом документа, розширюється перелік проведення документальних планових податкових перевірок з 1 листопада. Але дату, швидше за все, буде ще змінено. Текст довго обговорювали з партнерами і вийшли на подібний компроміс», — написав він у телеграм.

Депутат уточнив, що до переліку підприємств для проведення документальних планових перевірок може бути включено платників, які за 2021 рік: мають удвічі більшу дебіторську заборгованість, ніж кредиторську; рівень сплати податку на прибуток і ПДВ менше 50% у галузі; річний дохід понад 10 млн грн із витратами понад 75% від його суми.

Зі слів Железняка, не повертаються перевірки для ФОП першої й другої груп, а також для підприємств на окупованих територіях чи територіях, де відбуваються бойові дії.

«Усі перевірки, відкриті законопроєктом №8401 із серпня 2023 року: тютюн, паливо, алкоголь, гральний бізнес і фінансові послуги, залишаються у пріоритеті», – додав депутат.

Нагадаємо, Верховна Рада 30 червня ухвалила закон №8401, один із важливих структурних маяків програми з МВФ, про скасування 2%-го єдиного податку з 1 серпня, контролю РРО з 1 жовтня й повернення документальних перевірок лише у трьох сферах: фінансовій, грального бізнесу й підакцизних товарів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти