У початок

Рада ЄС і Європарламент домовилися про правила майбутнього ринку водню й газу

Рада ЄС і Європарламент досягли у п'ятницю попередньої політичної угоди щодо регламенту, що встановлює загальні правила внутрішнього ринку для природного й відновлюваних газів і водню, пише «Інтерфакс-Україна».

«Ця угода принесе багато користі споживачам і нашій планеті. Вона скоротить використання викопного палива і зменшить нашу залежність від його імпорту. Це дозволить перейти на відновлювану енергію й зміцнить безпеку постачання. І, що важливо, це захистить споживачів», — заявила міністр екологічного переходу головуючої у Раді ЄС Іспанії Тереса Рібера.

Мета майбутнього закону – полегшити впровадження в енергетичну систему ЄС відновлюваних і низьковуглецевих газів, зокрема водню й біометану.

Регламент буде частиною пакету заходів для декарбонізації ринків водню й газу, що включає також директиву. І регламент, і директива входять до правової основи програми Fit for 55 зі скорочення викидів ЄС як мінімум на 55% до 2030 року. Вони спрямовані на створення нормативної бази для спеціалізованої водневої інфраструктури й ринків, а також інтегрованого мережевого планування, встановлюють правила захисту споживачів і зміцнюють безпеку постачання, пояснюється у повідомленні Ради ЄС.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти