У початок

QatarEnergy й Excelerate підписали довгострокову угоду про постачання СПГ у Бангладеш

Державний LNG-гігант QatarEnergy підписав довгостроковий контракт з американським гравцем FSRU Excelerate Energy на постачання скрапленого природного газу в Бангладеш. Про це повідомляє LNG Prime.

За даними QatarEnergy, згідно з угодою SPA, Excelerate купуватиме до 1 млн тонн СПГ на рік у QatarEnergy, який буде доставлятися до плавучих сховищ і установок регазифікації в Бангладеш протягом 15 років, починаючи з січня 2026 року.

Excelerate купуватиме 0,85 млн тонн СПГ у 2026 і 2027 роках, а з 2028 по 2040 рік – 1 млн тонн на рік.

Міністр енергетики Катару й виконавчий директор QatarEnergy Саад Шеріда Аль-Каабі сказав, що ця нова угода «ще більше зміцнить наші відносини з Excelerate, а також підтримає енергетичні потреби Бангладеш і його крок до більшого економічного розвитку».

Катар уже є найбільшим постачальником СПГ у Бангладеш, і компанія QatarEnergy значно збільшує виробництво СПГ на Північному родовищі.

Ця перша фаза проєкту розширення Північного родовища збільшить потужність виробництва СПГ у Катарі з 77 до 110 млн т на рік, тоді як друга фаза збільшить потужність до 126 млн т на рік.

З іншого боку, у листопаді минулого року Excelerate Energy підписала 15-річну угоду про постачання СПГ з державною компанією Petrobangla Бангладешу.

Згідно з угодою SPA, Petrobangla погодилася купувати від 0,85 до 1 млн тонн СПГ у Excelerate, починаючи з січня 2026 року.

Excelerate постачатиме 0,85 млн тонн СПГ у 2026 і 2027 роках і 1 млн тонн на рік з 2028 по 2040 рік.

Зараз Бангладеш імпортує СПГ через свій перший завод з імпорту СПГ Moheshkhali Floating LNG, або MLNG, яким керує Petrobangla, а також через термінал Summit Group на базі FSRU.

Обидва ці засоби мають FSRU від Excelerate.

На додаток до надання FSRU Excelerate також постачала спотові вантажі скрапленого природного газу в країну, і цей SPA є наступним етапом плану Excelerate з інтеграції свого бізнесу в Бангладеш, як повідомляла компанія раніше.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти